20 Đề thi cuối học kì II môn Tiếng anh Lớp 12 (Có đáp án)

20 Đề thi cuối học kì II môn Tiếng anh Lớp 12 (Có đáp án)

Part 2: Read the following passage and do the task below.

Nowadays gymnastics are very popular in China and some other Asian countries. Modern gymnastics began there in the nineteenth century. In 1811, an outdoor gymnastics centre for men was open in Berlin where they could do bodybuilding and exercises on a high bar and other pieces of equipment.

Dance is an important part of training as it prepares you for the types of movement required in gymnastics. One of the aims is to make the body stronger for jumps and turns. In competitions, women perform the exercises with music so dance, gymnastics and music are connected.

 

doc 134 trang Người đăng Le Hanh Ngày đăng 31/05/2024 Lượt xem 132Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "20 Đề thi cuối học kì II môn Tiếng anh Lớp 12 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ THI CUỐI HỌC KÌ 2 LỚP 12
MÔN TIẾNG ANH NĂM 2019 - 2020
Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Quảng La
SECTION A (8pts)
I. Listening: (2.5pts) Listen to the passage about a typical day of an African village woman and choose the correct answers (A, B, C or D)
Question 1. Nearly __________ of all working hours are done by women.
A. one-third                  B. a half                      C. three-fourths               D. two-thirds
Question 2. According to the passage, women hold __________ of all the world's jobs.
A. thirty percent           B. forty percent            C. fifty percent                D. fourteen percent
Question 3. They earn only __________ as much as men.
A. 30 to 50 percent      B. 40 to 50 percent       C. 50 to 60 percent          D. 40 to 60 percent
Question 4. __________of the world's population lives in developing countries.
A. Thirty percent         B. One-third                  C. Three-fourths              D. A half
Question 5. In developing countries, women produce ___________of the food.
A. more than half        B. less than half            C. a half                         D. eighty percent
Question 6. In Africa _______ of all agricultural work is done by women.
A. twenty percent        B. seventy percent        C. eighty percent            D. eighteen percent
Question 7. What time does an African village woman get up?
A. 9.30 a.m                B. 4.30 a.m                  C. 4.15 a.m                     D. 4.45 a.m
Question 8. How long does it take her to prepare food to cook?
A. An hour                 B. An hour and a half     C. Two hours                   D. Half an hour
Question 9. How much time does she spend time cooking?
A. One hour              B. Two hours                  C. Three hours                D. Half an hour
Question 10. Which of the following is NOT true?
A. It takes an African village woman half an hour to walk to the fields.
B. An African village woman works on the fields until 3.00 pm.
C. She collects firewood for two hours.
D. She goes to bed at nine thirty pm.
II. Phonetics: (1.0 pt)
Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the rest (A, B, C or D).
Question 11. A. described
B. picked
C. swallowed
D. informed
Question 12. A. caps
B. meters
C. swimmers
D. lines
Circle the word which has the stress marked differently from the rest (A, B, C or D).
Question 13. A. describe 
B. chapter
C. wonder
 D. easy
Question 14. A. pioneer
B. mountaineer
C. suggestion
 D. engineer
III. Grammar, vocabulary and speaking: (2.5pts)
A. Choose the best option (A, B, C or D)
Question 15. It isn't cold outside. You ............... wear a coat.
A. may                     B. mustn't                      C. need                           D. needn't
Question 16. You .............. fall asleep when you drive a car.
A. must                    B. mustn't                      C. have to                       D. don't have to
Question 17. "Do you think men are usually stronger than women?" ".................."
A. I quite agree.        B. I'm glad you like it.      C. That would be great.    D. You are welcome.
Question 18. In water polo, a player is ejected after committing five personal fouls.
A. punished              B. criticized                     C. thrown out                  D. defeated
Question 19. It took Mr.Ba a long time to recover from the death of his wife.
A. take away            B. get over                       C. take off                      D. get through
Question 20. The_________for women's rights began in the 18th century.
A. battle                   B. war                             C. struggle                      D. fight
Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Dương Háo Học
Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. originated         B. needed             C. encouraged         D. eliminated
Question 2: A. speaks             B. dates               C. caps                    D. bags
Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose main stress is put on a different syllable from that of the others in the group.
Question 3: A. digest              B. survive             C. reserve                D. swallow
Question 4: A. advocate         B. precision           C. penalty                D. podium
Question 5: A. appearance      B. introduce          C. extinction             D. diversity
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the right words/ phrase to complete the sentences.
Question 6: "You look nice in that red shirt" " ...................."
A. It's nice of you to say so                B. Am I? Thanks
C. Oh, poor me                                  D. I am interesting to hear that
Question7: ..................all the papers, Sarah put them back in the file.
A. Photocopying                                B. Having photocopied      
C. She has photocopied                     D. After had photocopied
Question 8: ............... my homework, I went to bed.
A. After I had finished                        B. After finished
C. Finished                                       D. After had finished
Question 9: Many people believe that...human beings will never used up all... natural resources on earth.
A. Ø/ the                B. the/ a                 C. the/ Ø                    D. a/ the
Question 10: When you have a small child in the house, you ............. leave small objects lying around. Such objects ................... be swallowed, causing serious injury or even death.
A. should/ must      B. needn't/ may       C. should not/ might    D. mustn't/ can't
Question 11: I tried to solve the problem .............. the noise and interruptions.
A. because of          B. in case of            C. in spite of                D. according to
Question 12: The teacher's explanation was so ............. that very few students understood it.
A. confuse              B. confusing             C. confused                 D. confusion
Question 13: She has been promoted three times ............. she started working here.
A. when                  B. for                       C. as                           D. since
Question 14: Some species of rare animals are in ............. of extinction.
A. danger                B. dangerous           C. dangerously              D. endanger
Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Đoàn Thượng
I. PRONUNCIATION (1.0p)
Choose the word which is different from the others in the position of stress syllable.
1. A. integration             B. solidarity             C. facility               D. combination
2. A. statistics               B. status                 C. philosophy         D. economy
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
3. A. struggles               B. votes                  C. accelerates        D. develops
4. A. resulted                 B. washed              C. dedicated           D. attended
II. LANGUAGE USE. Choose the best answer (3.0p)
1. This book ________ to me as a gift on my last birthday.
A. gave                     B. had given             C. was given                D. had been given
2. Don't forget to put your coat ________. It's cold outside.
A. up                        B. off                        C. on                           D. in
3. "Must I do the shopping now?" – "No, you_____. We've got plenty of food."
A. mustn't                 B. have to                 C. needn't                    D. don't
4. Women has been struggling for a long time for the _______ to vote.
A. status                   B. right                     C. intellectual ability      D. equal
5. Your mother ________ for you since yesterday.
A. is looking              B. was looking          C. looked                      D. has been looking
6. The crowd are becoming _________excited.
A. less and least        B. less and most      C. more and most          D. more and more
7. ASEAN has _______ cultures, which attract tourists worldwide.
A. diverse                  B. diversity              C. diversify                    D. diversely
8. I found this wallet on the street while I _________ to school.
A. walk                      B. am walking          C. have walked              D. was walking
9. Who will ________ the children while you go out to work?
A. look for                  B. look up                C. look after                  D. look at
10. The shoes didn't go with the dress, so she _________ and put on an other pair.
A. take them off         B. take off them        C. put it off                   D. put off it
11. Gertrude takes _________ her mother; she has blue eyes and fair hair, too.
A. in                          B. up                       C. after                         D. down
12. The aim of ASEAN is to promote closer economic_________ .
A. delegation              B. migration             C. reputation                 D. integration
III. READING (3P)
Part 2: Read the following passage and do the task below.
Nowadays gymnastics are very popular in China and some other Asian countries. Modern gymnastics began there in the nineteenth century. In 1811, an outdoor gymnastics centre for men was open in Berlin where they could do bodybuilding and exercises on a high bar and other pieces of equipment.
Dance is an important part of training as it prepares you for the types of movement required in gymnastics. One of the aims is to make the body stronger for jumps and turns. In competitions, women perform the exercises with music so dance, gymnastics and music are connected.
Đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Thanh Sơn
I. PHONETICS: (1,25p)
* Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words:
1. A. clapped           B. accompanied          C. appalled              D. survived
2. A. blames            B. struggles                C. initiates               D. defends
* Pick out the word that has different stress from that of the other words:
3. A. contribute        B. incredible                C. terrorist               D. eternal
4. A. accompany     B. shortcoming            C. outstanding          D. retail
5. A. apply              B. persuade                 C. reduce                 D. offer
II. USE OF LANGUAGE: (3,75p)
6. John used to be one of the most ________ athletes in my country.
A. succeed              B. success                 C. successful            D. successfully
* Choose the answer A, B, C or D that has the same meaning with the underlined word in sentence 7 and 8:
7. Childrearing is the women's most wonderful role.
A. Giving birth to a baby                B. Having no child
C. Bringing up a child                    C. Educating a child
8. The ASEAN Para - Games are hosted by the same country where the SEA Games took place.
A. organized             B. impressed  ...  household chores without any help from their husbands. In some regions, the labor of women is not recognized despite the hardships they endure to support the whole family. Moreover, women are the direct victims of family violence, especially in rural areas.
Thanks to the women's liberation movement, nowadays women have proved that they are equal to men in every aspect. An average woman has weaker muscles than an average man but she may be as intelligent as he is. Women can do everything that men can, and women can do one thing that no man can: they produce children.
In a man- dominated society, 	.
A. women were the first class.	B. women had no right.
C. women were respected by men.	D. women got a good education.
Years ago, women’s place was 	.
A. in society	B. at school	C. in the Congress	D. in the kitchen
According to the text, women in the 21st century 	.
are still the victims of family violence in some rural areas
do not have to do housework any more
get help from their husbands with all housework
spend less than 12 hours working outside the home and doing housework
In a man- dominated society, 	.
all parents expected to have daughters.
most parents liked girl babies.
most parents did not want to have daughters.
most parents did not like sons.
Nowadays women have proved that they are 	men.
A. more intelligent than	B. more important than	C. stronger than	D. equal to
PHẦN VIẾT (2,5 điểm)
Write a paragraph about the benefits of physical activities. You should write at least 100 words.
Đề thi học kì 2 lớp 12 môn Tiếng Anh THPT Ngọc Quyên
PHAN TRAC NGHI½M
Question 1: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
- "Passport, please." “ 	”
What is it?	B. Yes.	C. Could I go now?	D. Here it is.
Question 2: Mark the letter A, B, C, or D to indicate the words whose underlined part is pronounced differently.
A. days	B. lands	C. bags	D. graphs
Question 3: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Don't make plan for Tuesday because we 	leave in the morning. I'll let you know tonight.
A. can	B. must	C. would	D. may
Question 4: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
"Happy birthday! This is a small present for you." - “ 	”
A. What a pity!	B. How beautiful it is! Thanks.
C. Have a good time!	D. How terrible!
Read the passage and choose the best answer (A or B, C, D) from 5 to 14.
If you can roll a ball, you can play bowls. Everyone can play: young and old, men and women, the fit and the not so fit. It is the (5) 	outdoor game that really is a sport for all. What other sports can grandparents play on equal terms with their grandchildren? What other game is so simple that you could take up it today and be (6) in the national championship tomorrow? Simple? Perhaps that is not the (7) word. There are bowls players in their thousands (8) will tell you that, although bowls is a game that anyone can (9) in five minutes, it takes a lifetime to
 it. They are the people who have developed a passionate interest in the game. (11) for outsiders, bowls is another world, and a strange and puzzling one. They see a bowl game in action and wonder what is going on.
What the players are trying to do is easy to explain. Their (12) is to roll their bowls, called wood, as near as possible to the little white ball, called the jack. If one of your bowls finishes nearer to the jack than your opponent's, you score one point and he or she scores (13) . If you have the two nearest, you score two, and so on. The skill involved in rolling a bowl that weighs around 2 kilos across about 40 meters so that it stops only a very short (14) from the target is just as impressive as the skills required in other sports.
Question 5:
A. special
B. one
C. individual
D. alone
Question 6:
A. going
B. taking
C. entering
D. competing
Question 7:
A. just
B. genuine
C. right
D. suitable
Question 8:
A. whose
B. when
C. which
D. who
Question 9:
A. pick up
B. catch on
C. find out
D. see through
Question 10:
A. master
B. tame
C. control
D. manage
Question 11:
A. Although
B. However
C. Unlike
D. Besides
Question 12:
A. attempt
B. point
C. aim
D. scheme
Question 13:
A. nothing
B. something
C. anything
D. everything
Question 14:
A. extent
B. length
C. distance
D. range
Question 15: Choose the one word or phrase that needs correction by circling letter A, B, C, or D.
Renewable energy sources are not use up when the energy is exploited.
A	B	C	D
Question 16: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Peter often drives a 	.
little Japanese red car	B. little red Japanese car
C. red little Japanese car	D. Japanese little red car
Read the passage and choose the best answer (A or B, C, D) from 17 to 21.
All around the world, there are many endangered animals, largely because of human progress. As the world's population grows, humans move into new areas, create more pollution, and use more natural resources. This all puts pressure on animals, which cannot really compete with humans. An excellent example of this would be the case of the leatherback sea turtle.
At 6.5 meters long, and up to 600 kilograms, the leatherback is the largest turtle on Earth. It is also one of the most endangered. Scientists do not know the exact number of leatherbacks because they spend their entire lives at sea. This makes them very difficult to count. But female leatherbacks come on land to lay their eggs. From the number of nests that scientists find, they can estimate the number of turtles. The numbers do not show a good future for the leatherback. At one beach, scientists counted over 10,000 egg nests in 1954. In 1993, there were only 50 nests at the same beach. Scientists think that the leatherback population is perhaps only 1% of what it was just 50 years ago. Human development over the last 50 years is undoubtedly the reason for this.
Humans affect leatherbacks in many ways. Many of the beaches leatherbacks used to lay their eggs at are now covered with hotels and resorts, so there are few places for the turtles to make their nests. In addition, in many parts of the world, people eat the turtle eggs. At one beach in Mexico, almost 100% of all the leatherback nests were dug up and the eggs eaten by humans. The turtles also get caught in fishing nets and die. In the 1950s, there were 5,000 fishing boats in the Gulf of Mexico, a common spot for leatherbacks. Now there are over 55,000 fishing boats in the same area. If the situation does not change soon, the leatherback may disappear forever.
Question 17:	As used in the passage, the term endangered animals can best be explained as
 	.
A. animals in areas where humans live	B. animals with very low numbers
C. a kind of turtle	D. animals caught in fishing nets
Question 18:	According to paragraph 1, humans pressure animals in all of the following ways EXCEPT 	.
A. by killing the animals	B. by using natural resources
C. by moving into new areas	D. by adding to pollution
Question 19: According to paragraph 2, why is it difficult to count the numbers of leatherback turtles?
A. Their nests are hard to find.	B. They live most of their lives in the sea.
C. They are scared of humans.	D. They swim very fast.
Question 20: According to the passage, how do hotels and resorts hurt leatherback turtles?
People at the hotels go fishing and eat the turtle eggs.
They pollute the beaches and kill the leatherbacks.
They occupy the beaches where the turtles lay their eggs.
They bring more people to the beaches to see the animal.
Question 21: The author mentions fishing boats in order to 	.
show that fishing is becoming more popular in the Gulf of Mexico
suggest that the Gulf of Mexico is a good place to catch leatherback turtles
suggest a connection between the rise in fishing and the fall in leatherback turtles
explain why there are no leatherback turtles in the Gulf of Mexico
Question 22: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Remember 	some presents for Mum on her birthday, Dad.
A. buying	B. to buy	C. and buy	D. and buying
Question 23: Choose the one word or phrase that needs correction by circling letter A, B, C, or D.
The number of the Asian Games participants have been increasing.
A	B	C	D
Question 24: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Do you mind 	?
A. if I borrow your skateboard	B. borrowing your skateboard
C. if borrowing your skateboard	D. if your skateboard borrowed
Question 25: Choose the word whose main stress is placed differently from the others.
A. legend	B. around	C. question	D. special
Question 26: Mark the letter A, B, C, or D to indicate the words whose underlined part is pronounced differently.
A. installed	B. survived	C. required	D. rejected
Question 27: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
"You look nice in that red shirt." – “ 	”
A. It's nice of you to say so.	B. Am I? Thanks.
C. Oh, poor me.	D. I am interesting to hear that.
Question 28: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Everyone is aware 	the danger of overcrowded population.
A. to	B. from	C. with	D. of
Question 29: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
I like Tom and Ann. They are 	.
A. such nice people	B. such a nice people	C. such as nice people D. such nice peoples Question 30: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
This school is only for children 	first language is not English.
A. whose	B. who is	C. who	D. of whom
Question 31: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Did you remember anything 	at the party?
A. interestive	B. interested	C. interesting	D. interests
Question 32: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
You will not achieve anything 	you take risks.
if	B. when	C. unless	D. that
PHAN TU LU¾N
Question 33: Rewrite the sentence with similar meaning using the suggested words
If I were you I'd look for another job.
I suggest ..
Question 34: Rewrite the sentence with similar meaning using the suggested words
They saw the children play football in the street.
The children ....................
Question 35-40: In 80-100 words, write a paragraph about the benefits of reading books.
1.
D
9.
A
17.
B
25.
B
2.
D
10.
A
18.
A
26.
D
3.
D
11.
B
19.
B
27.
A
4.
B
12.
C
20.
C
28.
D
5.
C
13.
A
21.
C
29.
A
6.
D
14.
C
22.
B
30.
A
7.
C
15.
B
23.
D
31.
C
8.
D
16.
B
24.
A
32.
C

I suggest you (should) look for another job.
The children were seen to play football in the street.
: The paragraph should be from 80 to 100 words and include:
The benefits of reading book
Coherence and Cohesion

Tài liệu đính kèm:

  • doc20_de_thi_cuoi_hoc_ki_ii_mon_tieng_anh_lop_12_co_dap_an.doc