Giáo án Anh văn 12 kì 1

Giáo án Anh văn 12 kì 1

THE TENSES & “-s/es” ENDINGS

Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use the tenses, pronunciation of “-s/es” ending.

Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.

Procedure:

 

doc 29 trang Người đăng kidphuong Ngày đăng 22/06/2016 Lượt xem 548Lượt tải 3 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án Anh văn 12 kì 1", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Period: 1 Date:.
THE TENSES & “-s/es” ENDINGS
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use the tenses, pronunciation of “-s/es” ending.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
10
15
10
10
I. Write /s/, /z/ or /iz/ to show how the –s ending is pronounced :
 1. potatoes	11. caves	21. learns
	2. rubs	12. plays	22. stops
	3. cooks	13. maps	23. digs
	4. rises	14. flats	24. churches
	5. clothes	15. baths	25. comes
	6. lengths	16. enjoys	26. Ros e’s
	7. calculates	17. stages	27. Daniel’s
	8. reads	18. wears	28. Frank’s
	9. massages	19. thanks 29. Elizabeth’s
	10. laughs	20. coughs	30. Smith’s	
II. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence. 
1. How long ago................. Susan?
A. have you been seeingHotwordStyle=None; HotwordStyle=None;B. you sawHotwordStyle=None; 	
C. did you see	 D. would you see
2HotwordStyle=None; HotwordStyle=None; 31. On the first of next month, he  in prison for five years.
A. will have	B. will be being C. will have been	D. has had
3. "Did Susan have a chance to get in touch with you?" 
 "Oh, yes, she .......... me up last night."
A. has called	HotwordStyle=None;B. calledHotwordStyle=None;	 C. had calledHotwordStyle=None;	D. calls
4. Every evening since last Christmas, I ....... my dog out for a walk in the park.
A. takeHotwordStyle=None;	B. tookHotwordStyle=None;	C. have takenHotwordStyle=None;	D. had taken 
5. He .............. for a job for some weeks before he found one.
A. is lookingHotwordStyle=None;	B. looksHotwordStyle=None; 	
C. would have been lookingHotwordStyle=None; 	D. had been looking
6. This is the first time I............. the experiment on plant breeding.
A. have doneHotwordStyle=None;	B. doHotwordStyle=None;	C. would doHotwordStyle=None;	D. did
7. Listen! The telephone ......................
A. ringHotwordStyle=None;	B. ringsHotwordStyle=None;	C. is ringingHotwordStyle=None;	D. ring
III. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. The dentist gave me a check up and then telling me I needed 
 A B	 C	
two fillings.
 D
2. Ha Dong is the town where I am born and grew up.
 A	 B	 C D
3. A Tokyo newspaper - television company had organized the 
 A	 B	 C
climb in 1975.
 D
4. Bill and Fred was students at a university and they were friends.
 A B C D 
5. He doesn't much like the work, but he enjoyed the relationshipName=hwd6; HotwordStyle=None; s 
 A B C 
with the other workers.
 D
IV. Rewrite the following sentences without changing their original meanings.
1. He has done this business for 20 years.
He started doing this business for 20 years.
He has started doing this business for 20 years.
He started doing this business 20 years ago.
He started doing this business for 20 years ago.
2. John has played football for 10 years.
A. John began to play football 10 years ago.
B. John began to playing football 10 years ago.
C. John has been played football for 10 years.
D. John began playing football for 10 years ago.
3. I first started to play the guitar when I was sixteen.
A. I have played the guitar when I was sixteen.
B. I have been playing the guitar since I was sixteen.
C. I have started the guitar when I was sixteen.
D. I have started the guitar since I was sixteen.
4. We have been cooking for the party for four hours. 
A. We didn’t start cooking for the party until four. 
B. We started cooking for the party four hours ago. 
C. We have four cooks for the party. 
D. We have been starting to cook for the party for four hours. 
5. Six years ago we started writing to each other. 
A. We’ve been writing to each other for six years.
B. We’ve been writing to each other since six years. 
C. We’ve used to write to each other for six years. 
D. We used to write to each other for six years.
-gets ss to put the verbs in the correct ending pronunciations
-asks ss to choose the correct tenses.
-Has Ss find the errors and correct them.
-gets SS to choose the sentences that best rewrite the original sentences
-put the verbs in the right column /s/, /z/, /iz/
1.C
2. C
3. B
4. C
5. D
6. A
7. C
1. C
2. C
3. C
4. B
5. C
C
A
B
B
A
Period: 2 Date:.
UNIT 1: HOME LIFE
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to read and do some exercises about the related topic.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
25
20
I. Read the passage carefully and then choose the best answer.
Mrs Brown had a small garden behind her house, and in the spring she planted some vegetables in it. She looked after them very carefully, and when the summer came, they looked very nice. 
One morning, her son ran into the kitchen and shouted, “Mother, mother! Come quickly! Our neighbour’s ducks are eating our vegetables! ”
Mrs Brown ran out, but it was too late! All the vegetables were finished. Mrs Brown cried, and her neighbour was very sorry, but that was the end of the vegetables. 
Then a few days before Christmas, the neighbour brought Mrs Brown a parcel. In it was a beautiful, fat duck, and on it was a piece of paper with the words “Enjoy your vegetables!”
1. Mrs Brown began to plant vegetables in the garden .
A. in front of her house	B. behind her neighbour’s house 
C. behind her house	D. behind the pond 
2. Her vegetables looked very nice 
A. about three months later	B. when the spring came
C. when Christmas came	D. one morning 
3. The vegetables  one morning. 
A. were sold to the neighbour	 
B. were picked by Mrs Brown’s son 
C. were dried by the summer	
D. were eaten by the neighbour’s ducks
4. Mrs Brown cried .
A. when her son shouted B. when her neighbour sent her a parcel
C. when she saw all her vegetables were eaten by the ducks
D. when her son wanted to eat the vegetables
5. There was .in the parcel 
A. a duck	 B. a nice duck and a note 
C. a duck and some vegetables D. only a piece of paper 
II. Read the passage and choose the part (A, B, C or D) that best fits each numbered blank.
 “My home is in the air – I do an enormous amount of traveling. It is a fast life and full of work, but I like it and that is the only way (1)  me. Everything is tiring – music, traveling – but what can I do? I am not (2)  to complaining. It is hard to imagine now that I will ever be very long in one place. My home town is on the Caspian Sea. There is sea, wind, sun and too many tourists and hotels. I have my own flat with four or five rooms, but I am seldom there. If I am there for a day or two I prefer to (3)  with my mother and grandmother. They live in a small house, (4)  it is very comfortable and my mother cooks for me. I like good, simple food.
I have no wife, no brothers or sisters and my father died when I was seven. He was an engineer and I don’t (5)  him very well. He liked music very much and wanted me to become a musician.”
1.	A. for	B. to	C. in	D. by
2.	A. wanted	B. taken	C. used	D. known
3.	A. stay	B. go	C. do	D. spend
4.	A. but	B. since	C. even	D. which
5.	A. know	B. remember	C. remind	D. see
-delivers handout to Ss.
-gets feedback
-gets Ss to choose the correct answers to complete the blank.
-read the passage and choose the correct answer to the questions.
C
A
D
C
B
A
C
A
A
B
Period: 3 Date:.
WRITING: FAMILY RULES
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to do some exercises, write their family rules about the related topic.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
10
10
25
I. Rewrite the second sentence beginning with the words given, so that it means the same as the first.
1. When I was small, my parents didn’t have enough money to buy me lots of new clothes.
When I was small, my parents couldn’t afford ...
2. They would never let me forget to do my homework.
They always reminded ...
3. They always refused to allow me to bring friends home.
They never let ...
4. They told me to come home at ten o’clock every night.
They made ....
5. My parents hope that I will be like them.
My parents would like ..
Keys:
1. When I was small, my parents couldn’t afford to buy me lots of new clothes.
2. They always reminded to do my homework.
3. They never let bring friends home.
4. They made come home at ten o’clock every night.
5. My parents would like me to be like them.
II. Read and complete the following text with words and phrases from the box.
truth taped arguing
behave family rules respect
Every home should have its own set of (1) .. . Family rules simplify explanations, clarify expectations, and create a safe environment for family, children and their friends. My mom has her own list of family rules (2)  to the refrigerator. These rules have served our family well over the years. My mom has also made it clear to us that the family rules follow us wherever we go. These are not just rules for us to follow at our house .They are family rules. They represent our family wherever we go, and my parents expect us to (3) .. accordingly. 
Here is my mom’s list.
1. Tell the (4) 
2. Treat each other with (5) ., without yelling, hitting, kicking, or name-calling.
3. No (6) . with parents. We want and value your input and ideas, but arguing means you have made your points more than once.
III. Write a letter to tell a friend about how to use the family television. You can begin your letter with:
Every home has its own family rules about how to use the television. In my family, ..
-gets Ss to rewrite the sentences
-gets Ss to choose the correct words to complete the blank.
-asks Ss to write about family rules.
- complele the sentences with the words at the begining.
1. family rules
2. taped
3. behave
4. truth
5. respect
6. arguing 
-write and compare with each other.
Period: 4 Date:.
THE TENSES & “-ed” ENDINGS
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use the tenses, pronunciation of “-ed” endings.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
10
15
10
10
I. Write /t/ , /d/ or /id/ to show how the – ed ending is pronounced:
1. defined	2. hoped	3. sacked	4. relaxed
5. prepared	6. watched	7. helped	8. asked
9. looked	10. tolerated	11. needed	12. collected
13. stopped	14. laughed	15. talked	16. wanted
17. demanded 18. rented 19. agreed 20. determined	19. agreed	20. determined
II. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence. 
1. Vietnam .. rice to other countries.
A. exporting	B. exports	C. export	D. to export	
2. We were trying a new kind of dye ...
A. when the accident happened 	C. when the accident happens
B. while the accident happening	D. while the accident is happen
3. I have not heard from him since we .................
A. last meet	B. have last met	C. last met	D. met last
4. This is the first time I ................. here.
A. am	B. have been	C. ... ersion
-delivers handout to Ss.
-gets feedback
-gets Ss to choose the correct answers to complete the blank.
-read the passage and choose the correct answer to the questions.
A
B
B
C
D
D
C
B
A
C
Period: 16 Date:.
ADVERBS PHRASES/ CLAUSES OF CONCESSION
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use adverbs phrases/ clauses of concession.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
18
15
12
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence. 
1.  she had twisted her ankle, she still won the race.
A. Although	B. In spite of	 C. But	 D. Despite
2. .. Judy’s severe disability, she participated in many sports.
A. Although B. In spite of C. But D. Despite of
3. Bruce didn’t tell me the truth, . I found it out anyway.
A. though B. in spite of C. but D. even though
4 working hard, she never seems to succeed.
A. Although B. In spite of C. Because D. In spite
5.  life is short, we still waste a lot of time.
A. Though B. Despite of C. And D. Despite 
6. Mary will take a plane  she dislikes flying. 
A. in spite of B. but 
C. even though D. despite 
7.  her poor memory, the old woman told interesting stories to the children. 
A. Although B. In spite 
C. Despite though D. Despite 
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. Despite they had been lost in the mountains for three days, they 
 A B C 
looked strong and healthy.
 D
2. Bruce didn’t tell me the truth, although I found it out anyway.
 A	 B C D
3. Though working hard, she never seems to succeed.
 A	 B C D
4. Though life is short, but we still waste a lot of time.
 A	 B C D
5. Although all our warnings, he left camp without taking his rifle.
 A	 B C D
III. Rewrite the following sentences without changing their original meanings.
1. Although Tom took a taxi, he was still late for the party.
In spite of Tom took a taxi, he was still late for the party.
Tom was still late for the party in spite of taking a taxi.
Despite took a taxi, Tom was still late for the party.
B & C are correct.
2. Although he is rich, he feels unhappy.
A. He feels unhappy because of his richness.
B. He feels unhappy, so he is rich.
C. Despite his richness, he feels unhappy.
D. He feels unhappy because he is rich.
3. My grandfather is very old, but he can walk to the station.
A. Although my grandfather is very old, he can walk to the station.
B. My grandfather can walk to the station despite the fact that he is very old.
C. Despite his old age, my grandfather can walk to the station. 
D. All are correct.
4. In spite of his old age, Mr. Brown jogs seven miles every morning.
A. Although of Mr. Brown old, he jogs seven miles every morning.
B. Although Mr. Brown old, he jogs seven miles every morning.
C. Although Mr. Brown is old, he jogs seven miles every morning.
D. Although Mr. Brown is not old, he jogs seven miles every morning.
5. Although he has a good job, he isn’t happy in his job. 
A. In spite of having a good job, he isn’t happy in his job. 
B. Despite the fact having a good job, he isn’t happy in his job.
C. He isn’t happy in his job because he doesn’t have a good job. 
D. He isn’t happy in his job in spite of he doesn’t have a good job.
-asks ss to choose the correct options.
.
-Has Ss find the errors and correct them.
-gets SS to choose the sentences that best rewrite the original sentences
1. A
2. B
3. C
4. B
5. A
6. C
7. D
1. A
2. C
3. A
4. B
5. A
B
C
D
C
A
Period: 17 Date:.
PREPOSITIONS
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use prepositions.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
30
15
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence. 
1. - Will you do me a favor? - Yes .............. great pleasure.
A. at	B. of	C. with	D. in
2. They came and informed us ............... their decision.
A. about	B. of	C. for	D. on
3. The test has been put off ..................... next Sunday.
A. by	B. on	C. until	D. to
4. They expect to see their uncle ..................... Sunday.
A. at	B. in	C. on	D. for
5. We reached ..................... the village fair that morning.
A. at	B. in	C. for	D. no word is needed
6. In Liverpool's match against Manchester, Owen was the most popular player ................. the field. 
A. in	B. with	C. for	D. among
7. The train had left when we arrived ..................... the station.
A. at	B. in	C. on	D. over
8. The plane crashed ................. the building in front of them.
A. for	B. with	C. of	D. into
9. It’s very nice ..................... you to be present at my party.
A. for	B. with	C. of	D. because
10. They were interested ................ watching the acrobats flying.
A. by	B. on	C. in	D. at
11. Thank you! It was very kind ................. you to think about me.
A. from	B. to	C. of	D. with
12. David is in love ................... Mary, but Mary doesn't love him.
A. with	B. at	C. to	D. in
13. His room is rather small compared ........................ yours.
A. on	B. in	C. with	D. for
14. Betty started school ....................... the age of 6.
A. in	B. on	C. at	D. with
15. Jack was talking ......................... the next Olympic Games.
A. about	B. to	C. in	D. off
16. Have you ever participated .................... May Day marches?
A. on	B. to	C. in	D. into
17. We had bread and milk ........................ breakfast.
A. for	B. with	C. in	D. on
18. Last night, they studied hard until .....................11 p.m.
A. at	B. for	C. on	D. no word is needed
19. The boy is quite fond ........................ picture-books.
A. in	B. of	C. at	D. with
20. She sometimes goes to church ......................... foot.
A. in	B. with	C. on	D. through
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. The school library is free and open for all the pupils and teaching 
 A	B	 C D
staff.
2. Why don't you borrow books in the local lending library?
 A	 B	 C	 D
3. The students suggested buying flowers for the teachers in the 
 A B C D
Teachers' Day.
4. Thank you very much of the present that you sent me.
 A B C D
5. This house is often broken off and a lot of things are taken away.
 A B C D
6. They visited America about a thousand years ago, on the eleventh 
 A B C 	D
century AD.
7. When you are late for class, you should apologize for your teacher.
 A B C D
8. English children start school in six and finish at sixteen.
 A B C D
9. Why did all the customers at the Red Lion have to pay of their 
 A B C 	D
beer that week? 
10. It is a beautiful building of two towers and a very big clock 
 A B C
called Big Ben.
 D
-asks ss to choose the correct options.
.
-Has Ss find the errors and correct them.
1. C
2. A
3. C
4. C
5. D
6. A
7. A
8. D
9. C
10. C
11. C
12. A
13. C
14. C
15. A
16. C
17. A
18. D
19. B
20. C
1. C
2. D
3. D
4. C
5. C
D
D
C
D
B
Period: 18 Date:.
ARTICLES
Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use Articles.
Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
Procedure:
T
Stages and contents
T’s activities
Ss’ activities
30
15
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each sentence. 
1. ..................... shop on Hoang Dieu Street is very large.
A. The	B. An	C. A	D. No article 
2. Mrs. Brown parked her car in the parking area of ........... theatre.
A. an	B. a	C. the	D. no article 
3. Where can ..................... people buy butter and cheese?
A. the	B. a	C. an	D. no article 
4. Here is .................. girl we are talking about.
A. a	B. an	C. the	D. no article
5. Her parents are now working in .................. Europe.
A. the	B. a	C. an	D. no article
6. They often go to ................ work at 6 o'clock every morning.
A. an	B. a	C. the	D. no article
7. We live at .................. third house from the church.
A. the	B. a	C. an	D. no article
8. He went to bed with ................. bad cold.
A. the	B. an	C. a	D. some
9. .............. rich should help ................. poor.
A. A, a	B. A, the	C. The, a	D. The, the
10. We plan to go ............... home and have ................ lunch.
A. the, the	B. the, a	C. a, the	D. no article, no article
11. My parents are always at ........ home on Sundays.
A. the	B. a	C. an	D. no article
12. I should like .............. house in ................. country.
A. a / the	B. a / a	C. no article / the	D. the / the
13. I must have ................ extra key for .............. front door.
A. the / a	B. an / the	C. the / the	D. an / a
14. They haven't discovered .... real origin of .......... rumour yet.
A. a / a	B. a / the	C. the / the	D. no article / no article
15. ............... industry is the basic of our country; ................. industry of Chicago is steel-making.
A. No article/the B. The / the C. An / an	D. An / the
16. We can’t live without ..................... love and ....................... friendship.
A. the, the	B. a, the 	C. a, a	D. no article, no article 
17. What's ........ name of ............... school where you are studying?
A. the / a	B. the / the	C. a / the	D. the / an
18. ....................... blind can see nothing.
A. TheHotwordStyle=None; 	B. AHotwordStyle=None;	C. AnHotwordStyle=None;	D. no article HotwordStyle=None; 
19. I had to wear ............ uniform when I worked in that company.
A. a	B. some	C. any	D. an
20. John and Marcy went to ..................... school yesterday.
A. a	 	B. an 	C. the	 	D. no article
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. After getting her six-year-old daughter ready and driving her to 
 A B C
the school, she starts on the housework.
 D
2. A artistName=hwd4; HotwordStyle=None; went to a beautiful part of the country for a holiday, and 
 A B C D
stayed with a farmer.
3. Sun Jingxiu, a 80-year-old retired teacher, is the oldest 
 A B C	
storyteller in the country.
	 D
4. A Suez CanalName=hw1; HotwordStyle=None; connectName=hw4; HotwordStyle=None; s the Mediterranean Sea and the Gulf of 
 A BName=hw4; HotwordStyle=None; 
Suez and separateName=hw5; HotwordStyle=None; s the continentName=hw6; HotwordStyle=None; s of Africa and Asia.
	 C Name=hw5; HotwordStyle=None; D
5. An European gentleman is waiting for my boss in the hall.
 A B C D
6. Whose the hat is this? - It's Mary's.
 A B C D
7. The tea is a popular drink.
 A B C D
8. What the bright and talented students!
 A B C D
9. Last Wednesday I had an accident when I was driving to the work.
 A B C D
10. Its lack of irregular verbs makes Esperanto an unique language.
 A B C D
-asks ss to choose the correct options.
.
-Has Ss find the errors and correct them.
1. A
2. C
3. D
4. C
5. D
6. D
7. A
8. C
9. D
10. D
11. D
12. A
13. B
14. C
15. A
16. D
17. B
18. A
19. A
20. D
1. D
2. A
3. A
4. A
5. A
 6. B
7. A
8. B
9. D
10. D

Tài liệu đính kèm:

  • docGiao an anh van 12 du bo full.doc