Đề cương ôn thi giữa học kì I môn Tiếng Anh Lớp 12 (Có đáp án) - Năm học 2021-2022

Đề cương ôn thi giữa học kì I môn Tiếng Anh Lớp 12 (Có đáp án) - Năm học 2021-2022

38. “Are you sorry for what you did?”, the mother said to her son.

A. The mother told her son if you were sorry for what you had done.

B. The mother asked her son if he was sorry for what you had done.

C. The mother asked her son if he was sorry for what he had done.

D. The mother asked her son if he was sorry for what he did.

39. “Do you want to buy any second-hand books?”, she asked me.

A. She asked me if did you want to buy any second-hand books.

B. She asked me if you wanted to buy any second-hand books.

C. She asked me whether he wanted to buy any second-hand books.

D. She asked me whether I wanted to buy any second-hand books.

 

doc 20 trang Người đăng Le Hanh Ngày đăng 31/05/2024 Lượt xem 55Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Đề cương ôn thi giữa học kì I môn Tiếng Anh Lớp 12 (Có đáp án) - Năm học 2021-2022", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ CƯƠNG ÔN THI GIỮA HỌC KÌ 1 LỚP 12 
NĂM 2021 - 2022 KÈM ĐÁP ÁN
I. Hãy chọn MỘT từ có phần gạch dưới được phát âm khác với các từ còn lại trong mỗi câu sau:
1. 	A. roses	B. villages	C. likes	D. matches
2. 	A. worked	B. stopped	C. forced	D. wanted
3. 	A. saints	B. tends	C. pools	D. stays
4. 	A. waited	B. mended	C. objected	D. faced
5. 	A. confused	B. faced	C. cried	D. defined
II. Hãy chọn MỘT từ có dấu trọng âm chính nằm ở vị trí khác với các từ còn lại trong mỗi câu sau:
1. 	A. confide	B. maintain 	C. oblige	D. certain 
2. 	A. conical	B. sacrifice 	C. approval 	D. counterpart 
3. 	A. message	B. enter	C. discuss	D. middle
4. 	A. garbage	B. pressure	C. ready	D. believe
5. 	A. secret	B. secure	C. market	D. weekend
III. Hãy chọn MỘT phương án trả lời đúng nhất cho mỗi câu sau:
1. The nurse is always kind and gentle to us. She is a very _________ person. 
A. caring 	B. careful 	C. careless 	D. care 
2. Tam is willing to help his mother with the household _________. 
	A. chord 	B. chores 	C. jobs 	D. choir 
3. Phở, a kind of noodle, is one of her favourite _________ when she visits Vietnam. 
	A. courses 	B. plates 	C. bowls 	D. dishes 
4. "Men make house and women make it _________ " is a popular saying. 
	A. family 	B. garden 	C. home 	D. room 
5. The Internet enables users of computers to _________ information in a variety of forms. 
	A, share 	B. divide 	C. cut 	D. tell 
6. Many problems have _________ since the beginning of the school year. 
	A. brought up 	B. come up 	C. brought out 	D. come out 
7. The guidelines in this book can help you become a _________ speaker. 
	A. confide 	B. confident 	C. confidence 	D. self-confidence 
8. _________ programmers known as hackers often try to break into large computer systems. 
	A. Mischief 	B. Misbehavior 	C. Mischievous 	D. Misunderstanding 
9. The engineer admitted the failure _________ and decided to try another method. 
	A. frank 	B. quick 	C. always 	D. frankly 
10. Many workers switch from the day _________ to the night one with difficulties. 
	A. light 	B. shift 	C. hour 	D. period 
11. Since I _________ a child, I have solved Math puzzles. 
	A. am 	B. was 	C. have been 	D. had been 
12. Janet _________ to get online to go for an Internet shopping for an hour. 
	A. is trying	B. was trying 	C. has been trying 	D. would be trying 
13. Until Alan began his marital life, he _________ his dirty socks on the floor. 
	A. always leaves	B. always left 	C. has always left 	D. had always left
14. My sister and her husband _________ to my house for dinner tomorrow evening. 
	A. come	B. going to come	C. came	D. are coming 
15. I’ll give you my answer when I _________ you next Sunday afternoon. 
	A. see	B. saw	C. will see	D. am seeing
16. Tom: “I don’t have my glasses. I can’t read the menu” - Jane: “_________”
	A. I’m going to read it for you	B. I will read it for you 	
	C. I have read it for you 	D. I will be reading it for you 
17. While we _________ on the phone, the power _________ out. 
	A. talked - went	B. were talking – was going 	
	C. were talking –went 	D. talked – was going 
18. Phone me at 8 o’clock. We _________ dinner by then. 
	A. will be finishing	B. will have finished 	C. have finished 	D. had finished
19. Many Indian men said that it was unwise to _________ in their wives. 
	A. trust	B. hide	C. declare	D. confide 
20. The survey was to find out the young people’s attitudes _________ love and marriage. 
	A. towards	B. above	C. beneath	D. with
21. Belgian officials are discussing this with their French_________. 
	A. friends	B. colleagues	C. co-workers	D. counterparts
22. Catherine rejected many suitable men before settling on Tom. 
	A. said no to	B. accepted	C. met	D. saw
23. I’ve never felt able to _________ in my sister. 
	A. see	B. think	C. confide	D. consider
24. In English, the subject precedes the verb. 
	A. comes first	B. comes before	C. be in front	D. comes after
25. Carney has a _________ commitment to write two new books in th next four years. 
	A. agreed	B. contractual	C. contract	D. contracted
26. The China was set blue with gold _________. 
	A. rim	B. edge	C. border	D. side
27. Career Officers _________ contact with young people when they have left school. 
	A. keep	B. maintain	C. carry	D. lost
28. The minister was obliged to report at least once every six months. 
	A. must	B. had to	C. required	D was compulsory
29. He sacrificed a promising career to look after his handicapped daughter. 
	A. gave	B. threw away	C. gave up	D. let it go
30. The tall conical roof is open at the top, so that a circle of sunlight shines down into the pool. 
	A. shaped like a cone	B. having the shape of a rectangle
	C. shaped like a square	D. circle
31. It is said that he _________ studying English for nearly one year. 
	A. has been stopped	B. has stopped	B. has been stopping	D. has stopped
32. It was lucky for me to have taken all the document home; otherwise it _________ stolen. 
	A. would have been 	B. must be	C. had to be	D. was
33. Since the new regulations _________ in their school last month, there has been a remarkable decrease in the number of problematic students. 
	A. came into force	B. were put into being	C. came true 	D. were put into force
34. Jack said that he was amused because he _________ his poorly done test paper to be marked again. 
	A. had never expected	B. has never expected	C. never expects 	D. will never expect
35. Parents should _________ much attention to their children’s self-study at home. 
	A. get	B. attract	C. pay	D. buy
36. “I am going to your house”, he said to me. 
	A. He said to me he is going to your house. 	B. He told me he was going to your house. 
	C. He told me he was going to my house. 	D. He told me he is going to your house. 
37. “I will take you to my house.", he said to Mary. 
	A. He told Mary he will take her to my house. 
	B. He told to Mary he would take her to his house. 
	C. He told to Mary he would take you to my house. 
	D. He told Mary he would take her to his house. 
38. “Are you sorry for what you did?”, the mother said to her son. 
	A. The mother told her son if you were sorry for what you had done. 
	B. The mother asked her son if he was sorry for what you had done. 
	C. The mother asked her son if he was sorry for what he had done. 
	D. The mother asked her son if he was sorry for what he did. 
39. “Do you want to buy any second-hand books?”, she asked me. 
	A. She asked me if did you want to buy any second-hand books. 
	B. She asked me if you wanted to buy any second-hand books. 
	C. She asked me whether he wanted to buy any second-hand books. 
	D. She asked me whether I wanted to buy any second-hand books. 
40. “We can go to the airport by taxi.", they said. 
	A. They said they could go to the airport by taxi. 
	B. They said they can go to the airport by taxi. 
	C. They said we can go to the airport by taxi. 
	D. They said we could go to the airport by taxi. 
IV. Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành bài khóa dưới đây. 
Nowadays, teenagers have (1) _________ more money and expensive possessions than their parents ever did. Articles like radios and bicycles, which cost a fortune (2) _________ decades ago, are now mass-produced and cheap. And items that nobody even dreamed of possessing twenty years ago, such as mobile phones and computers, are now in common places. Teenagers are definitely better off financially. (3) _________, life is not easy for them. There is much more to worry about than there was in the past. Jobs are not as secure (4) _________ they used to be and teenagers can no (5) _________ be confident that the world will always be peaceful and free of pollution. 
Teenagers drive their parents crazy (6) _________ many ways. Some of them spray their hair with amazing color, while others wear clothes that shock their parents. They all want (7) _________ own stereos, mobile phones and televisions. But these young people are not really behaving differently from how their parents behaved when they were young. Many of today's parents and grandparents will laugh when they (8) _________ crazy fashions they wore. Those adults, who are parents now, fought with their own parents about clothes and lifestyles. (9) _________ teenagers have fought with their parents (10) _________ time began and no doubt they will always. 
1. A. far 	B. great 	C. much 	D. lot 
2. A. little 	B. a little 	C. few 	D. a few 
3. A. Despite 	B. In spite 	C. However 	D. Even though 
4. A. like 	B. as 	C. but 	D. when 
5. A. more 	B. farther 	C. sooner 	D. longer 
6. A. in 	B. on 	C. at 	D. by 
7. A. an 	B. his 	C. ones 	D. their 
8. A. remind 	B. think 	C. review 	D. remember 
9. A. As well 	B. In fact 	C. At last 	D. At once 
10. A. since 	B. from 	C. when 	D. as 
V. Hãy xác định một câu có phần gạch dưới cần được sửa lại cho đúng:
1. My father must retire last year but he has found a lot to do at home since then. 
	A	 B	 C	 D
2. When they lived in Indonesia, they were used to eating Indonesian food. 
	 A	 B	 C	 D
3. He is understanding my arguments better now and I thing he will support us when a vote is taken. 
	A	B	C	D
4. When I am looking out of the window I am reminded of the fact that I haven’t cleaned it for 
	 A	B	 C	 D
ages.
5. Mrs. Thatcher has become Prime Minister in 1979 after winning the elections. 
	 A	 B	 C	 D
6. She advised me don’t stay up late any longer because it could harm my health. 
	A	 B	 C	 D
7. My younger brothers are sometimes very obedient. They always play tricks to other people. 
	A	 B	 C	 D
8. Youngsters nowadays often pay much attention to physical attractive. 
	A	 B	 C	 D
9. The scene when Jack and Rose are standing in front of the peak of the Titanic looks very 	 	 A B	 C	
romance.
	D 
10. We are now under the study pressive to win a place in the university. 
	A	B	 C	 D
11. Love, shares and parents’ approvals are the base for us to come into the world with 
	A	 B	 C	
confident. 
 D
12. My responsible in the family is to wash dishes after meals. 
	 A	 B	 C	 D
13. As the eldest child, I must look for my brothers whenever my parents are absent from home. 
	A	 B	 C	 D
14. To some people, the appearant is not very important to their love. 
	 A	 B	 C	 D
15. In Vietnam, two or more generation may live under the same roof of house. 
	 A	B	C	D
VI. Chon đáp án đúng
“Will you have time to play regularly?”, he said to Hồng. 
A. He wanted to know Hồng if you will have time to play regularly. 
B. He investigated Hồng if she will have time to play regularly. 
C. He invited Hồng if you would have time to play regularly. 
D. He asked Hồng if she would have time to play regularly. 
“You work very ha rd.", my mother said to me. 
A. My mother told me that I work very hard. 
B. My mother told me that I worked very hard. 
C. My mother told me that I had worked very hard. 
D. My mother told me that I have worked very hard. 
“We have a lift very often but it doesn’t work.", he said. 
A. He said we have a lift very often but it doesn’t wo ... r mother this morning. 
B. Laura told Lewis she had just seen his mother that morning. 
C. Laura told Lewis she has just seen his mother that morning. 
D. Laura told Lewis he had just seen her mother that morning. 
“We are ready to come with our friends”
A. They told us they are ready to come with their friends. 
B. They told us they were ready to come with our friends. 
C. They told us we were ready to come with our friends. 
D. They told us they were ready to come with their friends. 
“I couldn’t get into the house because I had lost my key”
A. He said he couldn’t get into the house because he had lost his key. 
B. He said he hadn’t been able to get into the house because he had lost his key. 
C. He said he had been able to get into the house because he had lost his key. 
D. He said he hadn’t been able to get into the house because he lost his key. 
“I was intending to meet you tomorrow”. 
A. She told me she was intending to meet me tomorrow. 
B. She told me she had intending to meet me the next day. 
C. She told me she had been intending to meet me tomorrow. 
D. She told me she had been intending to meet me the next day. 
Paker: “Help me”
A. Paker asked not to help him. 	B. Paker asked to help me. 
C. Paker advised me to help him. 	D. Paker asked us to help him. 
Carol: “Listen to that song”. 
A. Carol said to listen that song. 	B. Carol told us to listen to that song. 
C. Carol asked us to listen to this song. 	D. Carol talked me to listen to that song. 
Maria: “Leave me alone!”
A. Maria told her friend to leave her alone. 	B. Maria told her friend to leave me alone. 
C. Maria said her friend to leave her alone. 	D. Maria told her friend leaving me alone. 
Mr Stephens: “Buy me some milk”
Mr Stephens invited to buy him some milk	
	B. Mr Stephens asked to buy him some milk
C. Mr Stephens asked me to buy him some milk	
D. Mr Stephens spoke to buy me some milk
George: “Feed the cat”
A. George asked his girlfriend to feed the cat	B. George asked his girlfriend feed the cat
C. George asked his girlfriend feeding the cat	D. George asked his girlfriend fed the cat
Heather: “Don’t say that”
A. Heather tells to you not to say that. 	B. Heather told you not to say that
C. Heather advised you to say that. 	D. Heather ordered not you to say that
They said “Come with us”
A. They told John to come with us	B. They told to John to come with us
C. They told John to come with them	D. They told John came with them. 
Tom: “Call me in the evening”
A. Tom told us calling him in the evening	B. Tom told us to called him in the evening
C. Tom told not us to call him in the evening	D. Tom told us to call him in the evening
Your mother: “Come back in one hour”
A. My mother told me come back in one hour	
B. My mother asked me come back in one hour
C. My mother suggested to come back in one hour
D. My mother told me to come back in one hour
Mrs Smith: “Don’t play in front of my windows”
A. Mrs Smith invited us not to play in front of her windows
B. Mrs Smith told us not to play in front of my windows
C. Mrs Smith ignored us to not play in front of her windows
D. Mrs Smith said us not to play in front of her windows
Jamei: “Don’t eat so much junk food !”
A. Jamei reminded me not to eat so much junk food	
B. Jamei asked me to not eat so much junk food
C. Jamei reminded me not to ate so much junk food. 	
D. Jamei says me not to eat so much junk food
Walter: “Don’t ring Tony on Sunday”
A. Walter told me don’t ring Tony on Sunday	B. Walter told not to ring Tony on Sunday
C. Walter told me not ring Tony on Sunday	D. Walter told me not to ring Tony on Sunday
Jane: “Don’t watch the new film”
Jane advised me not to watch the new film	
	B. Jane advised not me to watch the new film
C. Jane advise me do not to watch the new film	
D. Jane advise me not to watch the new film
Don’t make noise because I am listening music now”
A. He asked me not to make noise because I am listening music now
B. He asked me not to make noise because I was listening music then
C. He asked me not to make noise because he was listening music then
D. He asked me to make noise because I was listening music then
Marcel: “Don’t sing this song”
A. Marcel asked me not to sing this song	B. Marcel asked me not to sing that song
C. Marcel said me not to sing that song	D. Marcel asked me not to sang that song
Teacher: “Don’t forget your homework”
A. Teacher reminded me not to forget my homework
B. Teacher asked me if not to forget my home work
C. Teacher reminded whether I not to forget my home work
D. Teacher reminded me not to forget your home work
John: “Don’t shout at your son”
A. John asked me to not shout at my son	B. John asked me not to shout at my son
C. John asked me not to shout at your son	D. John wondered if I do not shout at my son
Tom: “Why don’t you study hard for the coming exam, Ba”
A. Tom advised me not to study hard for the coming exam
B. Tom advised me to study hard for the coming exam
C. Tom advised Ba not to study hard for the coming exam
D. Tom advised Ba to study hard for the coming exam
Father: “Brush your teeth before going to bed, please”
A. Father said to his son brushing your teeth before going to bed
B. Father said to his son to brush his teeth before going to bed
C. Father told his son to brush my teeth before going to bed
D. Father told his son to brush his teeth before going to bed
The man: “Come in but don’t bring anything”
A. The man said to come in but not bring anything
B. The man told come in but not to bring anything
C. The man told the boy to come in but not to bring anything
D. The man asked to come but not to bring anything
"You ought to slow down a bit," the doctor told him. 
A. The doctor begged him to slow down. 	
	B. The doctor made him slow down. 
	C. The doctor threatened him to slow down. 	
	D. The doctor advised him to slow down. 
Kate said, "You are not as intelligent as I thought, Bill. "
A. Kate had thought that Bill was stupid. 
B. Kate had thought that Bill was more intelligent. 
C. In Kate’s opinion, Bill was not so intelligent as she had thought. 
D. Kate told Bill to think about his intelligence. 
Mr. Brown said, "Could you please wait here about half an hour?"
A. Mr. Brown asked me if I had been able to wait there about half an hour. 
B. Mr. Brown asked me if I could wait there about half an hour. 
C. Mr. Brown asked me to wait there about half an hour. 
D. Mr. Brown asked me if I was pleased to wait there about half an hour. 
"Who did you come to the party with?" said Tom to Lyn. 
A. Tom asked Lyn who did she come to the party with. 
B. Tom wanted to know with whom Lyn had come to the party. 
C. Tom asked Lyn who she came to the party with. 
D. Tom asked Lyn who she had come to the party?
“Don’t be so disappointed, Bill. You can take the driving test again,” said Helen. 
A. Helen told Bill not to be very disappointed and not to take the driving test again. 
B. Helen told Bill to be disappointed because of the driving test again. 
C. Helen said Bill not to be disappointed in order to take the driving test again. 
D. Helen encouraged Bill to take the driving test again. 
The mother said to her daughter, "You must be back home by 8 o"clock. "
A. The mother told her daughter that she must be back home by 8 o"clock. 
B. The mother said that her daughter would be back home by 8 o"clock. 
C. The mother suggested her daughter to be back home by 8 o"clock. 
D. The mother told her daughter to be back home by 8 o"clock. 
"You’re always making terrible mistakes," said the teacher. 
A. The teacher complained about his students making terrible mistakes. 
B. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes. 
C. The teacher realized that his students always made terrible mistakes. 
D. The teacher made his students not always make terrible mistakes. 
Mary said, "Would you like some tea, Peter?"
Mary asked Peter to make her some tea. 	
	B. Mary wanted to know if Peter like tea. 
C. Mary offered to make some tea for Peter. 	
D. Mary and Peter asked for some tea to drink. 
"I’ll certainly help you tomorrow," said Tom to Helen. 
A. Tom promised to help Helen the day after. 
B. Tom announced that he would help Helen the day after. 
C. Tom asked if Helen wanted him to help her the day after. 
D. Tom told Helen to help him the day after. 
"No, I didn’t steal anything from her," said Henry. 
Henry refused to steal things from her. 	
	B. Henry confirmed he had stolen things from her. 
C. Henry denied stealing things from her. 	
D. Henry said no to stealing things from her. 
“Don’t forget to go to the supermarket after work," said Pete’s wife. 
A. Pete’s wife reminded him to go to the supermarket after work. 
B. Pete’s wife invited him to go to the supermarket with her after work. 
C. Pete’s wife warned him to go to the supermarket after work. 
D. Pete’s wife allowed him to go to the supermarket after work. 
"Unless you give me a pay rise, I’ll resign," said Mike. 
A. Mike asked for a pay rise before he would resign. 
B. Mike asked to resign without a pay rise. 
C. Mike threatened to resign if he didn’t have a pay rise. 
D. Mike was asked to resign without any pay rise. 
"If I were you, I wouldn’t send this information to her," Harry said to Andrei. 
A. Harry said that he would send the information to her on Andrei’s behalf. 
B. Harry advised Andrei to send the information to her. 
C. Harry encouraged Andrei sending the information to her. 
D. Harry wanted to become Andrei in order to send the information to her. 
"Would you mind if I smoked in here?" said the man. 
A. The man wanted me not to smoke in there. 	
B. The man wanted me to smoke in there. 
C. The man asked for permission to smoke in there. 
D. The man offered me a cigarette to smoke in there. 
"Let’s have dinner out this evening," said George. 
A. George wanted to have dinner out alone. 	B. George suggested having dinner out. 
C. George invited them having dinner out. 	D. George let others have dinner out. 
ĐÁP ÁN
I. Hãy chọn MỘT từ có phần gạch dưới được phát âm khác với các từ còn lại trong mỗi câu sau:
1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - D; 5 - B;
II. Hãy chọn MỘT từ có dấu trọng âm chính nằm ở vị trí khác với các từ còn lại trong mỗi câu sau:
1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - D; 5 - B; 
III. Hãy chọn MỘT phương án trả lời đúng nhất cho mỗi câu sau:
1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - A; 
6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - D; 10 - B; 
11 - B; 12 - B; 13 - C; 14 - D; 15 - B; 
16 - B; 17 - C; 18 - B; 19 - D; 20 - A; 
21 - D; 22 - A; 23 - C: 24 - B; 25 - B; 
26 - C; 27 - D; 28 - D; 29 - A; 30 - A; 
31 - D; 32 - A; 33 - D; 34 - A; 35 - C; 
36 - C; 37 - D; 38 - C; 39 - D; 40 - A; 
IV. Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành bài khóa dưới đây
1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D; 
6 - A; 7 - D; 8 - A; 9 - C; 10 - A; 
V. Hãy xác định một câu có phần gạch dưới cần được sửa lại cho đúng:
1 - A; 2 - B; 3 - A; 4 - A; 5 - A; 
6 - A; 7 - C; 8 - D; 9 - D; 10 - B; 
11 - D; 12 - A; 13 - B; 14 - B; 15 - C; 

Tài liệu đính kèm:

  • docde_cuong_on_thi_giua_hoc_ki_i_mon_tieng_anh_lop_12_co_dap_an.doc